Suomen kieli käyttöön / Changing the language to Finnish

Olen taipunut. Päivän tunneista ja muutamasta palautteesta johtuen: aion heittäytyä kirjoittamaan tätä blogia suomeksi. Pahoittelut, jos kieli voi aluksi tökkiä ja olla täynnä anglismeja. En ole juurikaan blogannut suomeksi. Tosin ei tämän tarkoitus olekaan olla 100 % täydellistä kirjakieltä, sitä tärkeämpää on sisältö.

Teen tämän myös siksi, että huomasin, ettei edustamani alueen blogikirjoituksia ole ihan liikaa suomeksi ja jos tämä hurja heittäytyminen omalta osaltaan helpottaa näiden ajattelumallien lisääntymistä tässä maassa, niin hyvä niin.

Aihealueilla tarkoitan nykypäiväistä oikeanlaista johtajuutta, yksilöiden vastuunottoa omasta elämästään, kaikenlaisten diktatoristen ja ei-millään-perusjärjellä ansaittujen johtajuuspaikkojen ja -mallien purkamista sekä uudenlaisten organisaatiomallien, toimintatapojen ja elämänasenteen sisäistämistä.

Plus montaa muuta asiaa mistä mm. Pekka Himanen kirjoittaa Kukoistuksen käsikirjoituksessaan. Hän on mielestäni ehkä parhaiten summannut nämä asiat termeissään “arvokas elämä” ja “rikastava yhteisö”. En halua blogin tiimoilta vain peesata Himasta, vaan haastaa hänenkin mainitsemiin asioihin, etsiä syitä mikseivät ne käytännössä toteudu paremmin ja mitä niiden saavuttamiseen tarvittaisiin.

Lisäksi halusin löytää paikan, jossa voisin oikeasti reflektoida edellä mainittuja asioita. Ne ovat hyvin haastavia jo itsessään, joillekin kohdille on välttämätöntä luoda jopa uusia käsitteitä. Ehkäpä suomeksi on myös helpompi kirjoittaa päiväkirjamaisempaa tekstiä. Ainakin näin nyt kokeillaan, katsotaan mitä tulee. Jatkan silti englanniksi kirjoittamista meidän yrityksen blogissa näistä samoista aiheista. Löytyy osoitteesta http://emergentcanopy.wordpress.com, jos jotakuta kiinnostaa.

The same in English:

Sorry to all you English reading people out there. I’m changing the language of this blog to Finnish. I’m still continuing to write about these same topics, of new kinds of organizations, networks, team working models and about dismantling the way of dictatorship in management out of organizations. You can read them in my company’s, Emergent, Canopy & Understory blog at http://emergentcanopy.wordpress.com.

We’ll see what happens in the future. The net, same as life, is always changing and in constant motion. Maybe later I’ll turn this back in English. You’ll never know. 😉

One thought on “Suomen kieli käyttöön / Changing the language to Finnish

  1. Pingback: Nykyaikaisista organisaatioista ja johtajuudesta suomeksi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s